Ale dosť bolo ospevovania, idem vám popísať postup, akým som tento boží pokrm stvorila.
Ingrediencie:
- cestoviny (preferované sú nejaké fliačky)
- 4 menšie cukety
- 1 balenie tofu
- 10 strúčikov cesnaku
- mleté biele korenie, mleté čierne korenie, sušená bazalka
- citrónová šťava
- olej (ale ten je dobrovoľný)
- jogurtová tatárska omáčka
Postup:
Počas varenia cestovín olúpeme cukety a pokrájame ich na menšie kocky. To isté spravíme aj s tofu. Cesnak nakrájame na tenké kolieska.
Vytiahneme našu milovanú wok panvicu, a buď pridáme olej, alebo nie, je to jedno. Mne nevadí olej, tak som ho tam mierne šupla.
Keď je olej rozpálený, hodíme do wok-woku cukety a cesnak. Chvíľu restujeme, až kým cukety trocha nezmäknú, potom pridáme tofu a všetko korenie, ktoré som vypísala vyššie. (Mne sa tam toho trochu omylom usypalo, takže som to mala ostrejšie, než som plánovala, ale nemôžem si sťažovať, bolo to dobré aj tak :D tatárska to zmiernila :D) Chvíľu miešame, a potom pridáme cestoviny. Množstvo je na vás. Zamiešame a pokvapkáme šťavou z citróna (aj z dvoch; zase sa mi tam trocha ulialo, ale tatárska zachráni všetko! :D).
Môžeme to konzumovať buď bez jogurtovej tatárskej, alebo s ňou. Osobne si myslím, že až s ňou môže toto jedlo byť titulované božím jedlom, takže šup tam s ňou. Buď si ju dajte len na okraj taniera, alebo ju zamiešajte do celej porcie a s chuťou sa do toho pustite!
to musí bejt hrozně dobrý, skusím něco podobnýho :)
OdpovedaťOdstrániť