utorok 15. októbra 2013

Il cibo di Dio

(Jedlo Boha) Áno, takto honosne som nazvala svoj nový recept, lebo pre moje chuťové bunky je toto jedlo božské! A ešte stále nemôžem uveriť, že je to tak dobré.
Ale dosť bolo ospevovania, idem vám popísať postup, akým som tento boží pokrm stvorila.



Ingrediencie:

  • cestoviny (preferované sú nejaké fliačky)
  • 4 menšie cukety
  • 1 balenie tofu
  • 10 strúčikov cesnaku
  • mleté biele korenie, mleté čierne korenie, sušená bazalka
  • citrónová šťava
  • olej (ale ten je dobrovoľný)
  • jogurtová tatárska omáčka

Postup:

Počas varenia cestovín olúpeme cukety a pokrájame ich na menšie kocky. To isté spravíme aj s tofu. Cesnak nakrájame na tenké kolieska.
Vytiahneme našu milovanú wok panvicu, a buď pridáme olej, alebo nie, je to jedno. Mne nevadí olej, tak som ho tam mierne šupla.
Keď je olej rozpálený, hodíme do wok-woku cukety a cesnak. Chvíľu restujeme, až kým cukety trocha nezmäknú, potom pridáme tofu a všetko korenie, ktoré som vypísala vyššie. (Mne sa tam toho trochu omylom usypalo, takže som to mala ostrejšie, než som plánovala, ale nemôžem si sťažovať, bolo to dobré aj tak :D tatárska to zmiernila :D) Chvíľu miešame, a potom pridáme cestoviny. Množstvo je na vás. Zamiešame a pokvapkáme šťavou z citróna (aj z dvoch; zase sa mi tam trocha ulialo, ale tatárska zachráni všetko! :D).
Môžeme to konzumovať buď bez jogurtovej tatárskej, alebo s ňou. Osobne si myslím, že až s ňou môže toto jedlo byť titulované božím jedlom, takže šup tam s ňou. Buď si ju dajte len na okraj taniera, alebo ju zamiešajte do celej porcie a s chuťou sa do toho pustite!




Mala som v pláne si tú tatársku zamiešať do toho, ale maminka mi nedovolila zjesť celú tatársku, pretože by nemala mať čo na raňajky, tak som si vystačila aj s málom.


1 komentár: