pondelok 30. septembra 2013

Od minulého týždňa som späť v Brne. Je pravda, že som tu v podstate len tri dni a potom prchám domov, ale i tak, môžete ma tu stretnúť.


Aj tento rok mám nové spolubývajúce. Jedna je Škótka a druhá Slovenka. So Škótkou si zatiaľ rozumiem viac, od Slovenky chytám divné vibrácie, asi sa jej nepáčim. Čo už, nemôžem s každým vychádzať, všakže. Hoci to tu potom vytvára také chladné prostredie.
Obidve majú sklony chodiť skoro každý večer niekam a často sú tam až do rána alebo do kedy, no proste to ja už spím. Moc toho spoločného teda zrejme nemáme. Ja si sedím za pc a spomínam na moje predošlé spolubývajúce, s ktorými som si parádne rozumela.
Ale ako hovorím, Škótka je zatiaľ fajn (i keď mám menší problém, lebo som jej zabudla meno; mám taký zlozvyk zabudnúť meno každému ihneď ako mi ho povie, lebo sa sústredím na to, aby som nepôsobila ako idiot; ale napriek tomu som si takmer istá, že sa volá Emily, asi...).
(update: rozvinula som akú takú debatu so Slovenkou, snáď prelomím ľady, heh)

Troška ma mrzí, že tento blog zanedbávam. Nemám čím prispievať, keďže som v poslednej dobe nevidela žiaden LGBTQ film a nechcem to tu zahlcovať osobnými vecami (na to mám tumblr, hehe). Tiež som tvorivo mŕtva, hoci nie tak úplne. Stvorila som jednu fanfikciu, anglickú "báseň" a nejaké tie "slová k piesni", ktoré mali byť reakciou na finále ôsmej série Supernatural (všetko to šlo na tumblr a AO3, kam to aj patrí).
Taktiež sa venujem zdokonaľovaniu môjho sveta a príbehu. Je to čím ďalej, tým viac premyslené a ja som do toho čím ďalej, tým viac zamilovaná. Baví ma vymýšľať úplne maličkosti, ale tiež postupne kreslím mapu, dávam život novej rase a náboženstvu, vytváram spoločenský systém, tvorím dejiny... Postavy úplne ožívajú, keď im dotvorím pozadie. Je to vzrušujúci proces.
Ale najlepšie na tom je tvoriť postavy na dolldivine.com, hehe. Hoci viem ako tak kresliť, nikdy to nie je podľa mojich náročných predstáv a toto je rýchla a jednoduchá cesta, ako vizualizovať svoje postavy a byť spokojná.
Naozaj som v príbehu dosť postúpila a to len vďaka bakalárskej praxi, ktorú som musela cez leto podstúpiť. Keďže som nič iné nemala na práci okrem sedenia na zadku, tak som sa chopila príležitosti zdokonaliť príbeh, nad ktorým rozmýšľam už asi zo dva roky. Dva týždne som dochádzala do kancelárie, aby som sa venovala takmer pisateľskej činnosti. Bolo to zaujímavé a ľudia tam boli milí, takže som neutrpela žiadnu psychickú ujmu a dokonca som bola ešte produktívna, čo viac si želať od praxe.

Po roku som si kúpila tri knihy (Štěstí ve stínech - Lynn Flewelling, Velký Gatsby, Interwiev s upírem). Všetky tri v češtine. Prvú preto, lebo ju majú len v češtine, ďalšie dve preto, lebo som na ne natrafila v Levných knihách v Brne za peknú cenu, no nekúp to).
Dnes vo vlaku som konečne dočítala Obraz Doriana Graye (všetko to dávam v češtine, bohužiaľ natrafiť niekde na slovenský download knihy nie je zrovna jednoduché). Celkom dosť dlho mi to trvalo na to, že to malo len 105 strán  v pdf-ku. Bolo to asi tým, že ma to zo začiatku až tak nebralo, pretože ma vytáčali názory lorda Henryho, čo je na druhej strane super, pretože to ukazuje Wildeove kvality. Najviac na celej knihe ma nadchlo to, ako Dorian zavraždil Basila. A je fascinujúce vidieť, ako sa Dorian mení pod vplyvom toho hajzlíka Henryho. Och, a Basil! On je v podstate ja, skoro. Jednoducho fascinujúce dielo.
Uvažujem, čo si dám teraz do mobilu na dlhé chvíle vo vlaku. Možno Poea... Uvítam nejaké tipy.

Mina (len skrátená verzia jej mena, pretože jej meno je príliš precious) a Myra na svadbe. Hoci v príbehu sa nebudú brať, ale jedného dňa to určite príde.
A nejaké to proroctvo, ktoré som si vymyslela z dlhej chvíle, a ktorého gramatikou som si nie veľmi istá, ale čo už.

6 komentárov:

  1. na ebooks skus ebookforum.cz :D a yay brno :D
    inak v lacnych knihach ma teraz niekedy vyjst aj upir lestat :D
    ak chces nieco na sposob poa, tak urcite lovecraft, aj ked predpokladam ze poznas :D alebo draculov host, to je taka knizka stokerovych poviedok, mne sa to pacilo :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Oooo, vďaka ti! Hneď sa tam pohrabem :D
      Ach nie, si mi nemala hovoriť, teraz si to budem musieť kúpiť :D Mám príliš veľa kníh rozčítaných a neprečítaných na to, aby som si mohla dovoliť kúpiť ďalšiu, ale čo už :D
      Poznám, ale nedostala som sa k nemu (ako k väčšine autorov o ktorých sa hovorí), ale pozriem sa na to, aj na toho Draculovho hosťa sa pozriem. Dík za tipy!

      Odstrániť
    2. ja som si ju dneska kupila :D:D dufam ze vydaju celu seriu!!! :D
      toho lovecrafta urcite odporucam (na tom ebookfore ho na 100% najdes) ono to je nieco ako poe s trochou scifi :D
      nz :D este sa mi mari ze nieco dalsie podobne poznam ale nespomeniem si :/

      Odstrániť
    3. Takže už viem, kam pôjdem zajtra počas 4 hodinovej medzery medzi vyučovaním :D ojojóój, už sa teším :D A hej, mohli by!
      Áno, našla som ho tam, som si ho hneď stiahla, takže sa doňho v najbližšej dobe pustím, ale najprv asi do Poea.
      Nevadí, zatiaľ mi to bohato stačí :)

      Odstrániť
  2. Ach jaj, Brno...
    Príšerne mi chýba, mala by som tam ísť v novembri na víkend, predĺžený víkend... týždeń... no proste čo najdhšie.

    A držím palce v písaní príbehu, ja ten svoj, čo sa začal rodiť už asi pred rokom, nie a nie dostať na papier :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne tiež chýbalo cez prázdniny. Prirástlo mi k srdcu normálne.

      Ďakujem :) Hoci tak skoro ho na papier nedostanem, ale robím pokroky. Držím palce aj tebe, nech sa ti ho podarí napísať čo najskôr :)

      Odstrániť