utorok 5. februára 2013

Farewell, My Queen (2012)

Na tento film som sa tešila pomerne dlho odvtedy, čo som videla ukážku naň. A to kvôli dvom veciam: história a ženská láska. Ako sa však pred nedávnom ukázalo, tešila som sa zbytočne. Síce som dostala obe veci, hoc tu druhú len tak poskromne, je tu jedno ale...


Farewell, My Queen je francúzska dráma z roku 2012, ktorá sa zameriava na posledné dni moci Marie Antoinette z pohľadu jej služobnej, Sidonie Laborde, ktorá jej predčítava knihy.
Film je  natočený podľa rovnomenného románu, ktorý som nečítala, ale dúfam, že nevyznel tak do prázdna ako film.


Sidonie Laborde

Sidonie zbožňuje kráľovnú a urobila by pre ňu čokoľvek, ako sama vraví. Kráľovná má rada Sidonie, ale miluje vojvodkyňu z Polignacu, Yolande Martine Gabrielle de Polastron. Tá ju miluje tiež.

Vojvodkyňa a kráľovná


Revolúcia klope na dvere, na mnoho ľudí  z kráľovského dvora, ako i na samotnú kráľovskú rodinu spolu s vojvodkyňou, je vypísaná odmena za ich hlavy. Kráľ odmieta opustiť Versailles. Kráľovná preto vymyslí plán, aby aspoň vojvodkyňa odišla bezpečne z Versailles.


Film bol vizuálne krásne spravený, herecké obsadenie tiež fajn, len sa proste nič nestalo. Ten film... bol. Celý čas som čakala, že sa niečo stane, a keď to vyzeralo, že by to mohlo byť zaujímavé, tak film skončil a ja som zostala zmätene pozerať, nevediac, čo si myslieť.
Na Čsfd 57%, ja tomu dávam 62%.

1 komentár:

  1. vizualne to fakt vyzera velmi zaujimavo :D ale ked sa tam nic nestane tak... -.- skoda nooo :/

    OdpovedaťOdstrániť