Takže hor sa na to!
Ingrediencie:
- baklažán (počet nechám na vás)
- 2 alebo 3 vajcia
- syr (eidam)
- párky
- cibuľa
- biele korenie
- soľ
Olúpeme baklažán a rozkrojíme ho napoly. Vložíme do rozohriatej rúry a necháme ho piecť 15 minút.
Zatiaľ si najrájame cibuľu, párky - ktoré môžme vymeniť aj za mäso či šunku - a nastrúhame syr.
Po pätnástich minútach baklažán vytiahneme a vydlabeme.
Orestujeme cibuľu, pridáme soľ a biele korenie, potom nakrájané párky a po chvíli, keď sa párky osmahli, aj vydlabanú dužinu, ktorú sme tiež nakrájali. Chvíľu miešame a pridáme vajcia.
Keď je zmes hotová, začneme ňou plniť polovice baklažánov. Následne naplnené baklažány posype nastrúhaným syrom a dáme piecť na 200 stupňov ďalších 10-15 minút.
dá sa spraviť aj bezmäsitá varianta? :D
OdpovedaťOdstrániťSamozrejme. Daj si tam sójové párky. :D
OdstrániťBaklažán milujem, určite vyskúšam i tento recept :)
OdpovedaťOdstrániť