sobota 16. februára 2013

Plnený baklažán

Ak máte doma baklažán, a neviete čo s ním, možno sa vám zíde tento recept.  Je jednoduchý a časovo nenáročný ako zvyčajne.
Takže hor sa na to!


Ingrediencie:
  • baklažán (počet nechám na vás)
  • 2 alebo 3 vajcia
  • syr (eidam)
  • párky
  • cibuľa
  • biele korenie
  • soľ
Rúru rozohrejeme  na 200 stupňov.
Olúpeme baklažán a rozkrojíme ho napoly. Vložíme do rozohriatej rúry a necháme  ho piecť 15 minút.
Zatiaľ si najrájame cibuľu, párky - ktoré môžme vymeniť aj za mäso či šunku - a nastrúhame syr.
Po pätnástich minútach baklažán vytiahneme a vydlabeme.
Orestujeme cibuľu, pridáme soľ a biele korenie, potom nakrájané párky a po chvíli, keď sa párky osmahli, aj vydlabanú dužinu, ktorú sme tiež nakrájali. Chvíľu miešame a pridáme vajcia.
Keď je zmes hotová, začneme ňou plniť polovice baklažánov. Následne naplnené baklažány posype nastrúhaným syrom a dáme piecť na 200 stupňov ďalších 10-15 minút.


3 komentáre:

  1. dá sa spraviť aj bezmäsitá varianta? :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Baklažán milujem, určite vyskúšam i tento recept :)

    OdpovedaťOdstrániť