nedeľa 12. augusta 2012

Macík (Ted) 2012

Začiatok filmu je vcelku nevinný. Malý John nemá kamarátov a tak vedie osamelý život. Ten sa zmení jedny Vianoce, kedy dostane plyšového medveďa. John je šťastný, že má konečne kamaráta, ale predsa len by bol rád, keby Teddy vedel povedať viac ako len  I love you. A toto želanie sa mu splní. Sľúbia si, že budú navždy kamarátmi.

Z rozprávajúceho medveďa sa stane celebrita. Ale ako každá celebrita, tak aj Ted po rokoch upadne do zabudnutia. Jeho priateľstvo s Johnom sa však ani po tých rokoch nezmenilo, len sa k tomu pridalo hulenie, sex, vyhýbanie sa práci a Johnova priateľka Lori, ktorú to celé po štyroch rokoch s Johnom prestáva baviť. Chce od neho, aby sa vzchopil, a aby nebol tak závislý na Tedovi, ktorý ho len kazí. Z toho nastáva samozrejme problém, ale to už si pozriete vo filme.

Keď som videla trailer, prvé čo mi napadlo, bolo že Ted je ako Kon z Bleach. Kon je totižto tiež obživnutý plyšák - hoci lev - a tiež poriadne perverzný. ale sakramentsky som sa mýlila, lebo Kon je oproti Tedovi anjelik.

(Kon z anime Bleach)

Celý film sa nesie v duchu opĺzlych vtipov, občas dosť nechutných, a nesmieme zabudnúť na humor stavaný na prílišnom používaní nadávok, ak nemáte tento druh humoru radi, neoplatí sa vám to pozerať. Trocha potešiť by mohol ale fanúšikov rôznych filmov (najmä tých, ehm, postarších), pretože film na ne miestami dosť odkazuje. (Ted prezlečený za Yodu, nejaký Sam Jones, ktorý mne osobne nič nehovorí :D, na konci krásne "sundali" Taylora Lautnera :D)

 (Ted balí svoju kolegyňu. Veľmi... odvážna taktika.)

Občas som sa chytala za hlavu, poprípade zdvíhala obočie a pýtala sa: "To myslia vážne?!" (no dobre, asi prevažná časť prvej polovice filmu :D), ale film mal pre mňa aj dosť svetlých momentov.
Najviac sa mi páčila Tedova párty, kde sa objavil už zmieňovaný Sam Jones. Ted, John a Sam si trocha šňupli a už to išlo. Táto časť mi mierne pripomínala Vo štvorici po opici, ale len mierne, ani neviem poriadne čím.
Ďalej ma "zabil" už zmieňovaný koniec s Lautnerom a neodpustím si ešte jeden citát:

"Haló, 911? Potrebujem políciu! Jeden chlap mi uniesol plyšového medveďa! ... Haló, ste tam?!"


Na čsfd to má 80%, osobne by som tomu dala menej. Možno 70% a možno aj menej. Taký typický predvídateľný americký film na oddych.

4 komentáre:

  1. Presne takúto oddychovku si potrebujem pozrieť, le ďakujem za tip, sounds interesting ^_^

    OdpovedaťOdstrániť
  2. bola som zvedava na tento film uz davno (trailer vyzera dobre) ale nwm ci by som nan isla do kina (pockam si na dvdrip :D) :D kazodpadne si to planujem pozriet - uz najma kvoli tomu ze je od setha macfarlanea (myslim ze tam aj hra, uz neviem) a ja jeho humor fakt mozem :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som nešla a vystačila som si s TS verziou :D
      Jop, priamo Teda nahovoril^^

      Odstrániť